Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden.
Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen.


Het maakt daarbij niet uit hoe oud je kind was of hoe lang het geleden is.
Je kind blijft immers je kind en is voor altijd in je hart en gedachten!
De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor alle mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Ontstaan van WereldLichtjesDag:

World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1997 in Amerika, door The Compassionate Friends. Inmiddels worden er wereldwijd, op de 2e zondag van december om 19.00 uur lokale tijd, kaarsen gebrand voor overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag, ieder uur ergens op de wereld, kaarsen worden aangestoken voor overleden kinderen. Zo creëren we samen een golf van LICHT. Www.wereldlichtjesdag.nl

Als je een kind(je) bent verloren ben je van harte uitgenodigd. Broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en mensen die zich verbonden voelen zijn allemaal welkom op de begraafplaats Zuiderveld, op zondag 8 december om 18.30 uur.

We steken kaarsen aan, luisteren naar mooie muziek en kunnen lichtjes in een bootje op de vijver laten varen. Er is koffie, thee en warme chocomelk.

Thuis herdenken
Mocht je de herdenking niet kunnen of willen bijwonen, dan kun je ook thuis om 19.00 uur een kaarsje branden.

Opgeven mag, moet niet. De toegang is vrij.
Als je de naam van je kind(je) genoemd wilt horen, dan graag doorgeven via info@charonhoorn.nl, de facebooksite 'Wereldlichtjesdag in Hoorn of 06-45244451 (Natalie). Georganiseerd in samenwerking met de Gemeente Hoorn.