NOORD-HOLLAND - In de maanden april en mei 2019 zullen de drummers maar liefst 33 (!) shows geven in Nederland.

“PASSION of JHONETSU” is een atletisch en muzikaal spektakel met naast de drums, veel aandacht voor kostuums, vormgeving en belichting.

Intens fysieke kracht ontmoet verfijnde subtiliteit. De drummers voeren je moeiteloos mee in hun ritmische wereld, dankzij hun grootse en meeslepende spel waar de uitbundige energie en kracht letterlijk en figuurlijk van afspat. Ongeremde dynamiek, vertederende humor, delicate verstilling en gedisciplineerde perfectie zijn de ingrediënten die Yamato, the Drummers of Japan, aan de top hebben gebracht. Waar ook ter wereld, schiet het publiek uit de stoel om de drummers te bedanken met een overweldigend applaus voor het onvergetelijke concert.

Yamato werd in 1993 opgericht in Asuka-Japan en zij verenigen de combinatie van de eeuwenoude traditie van Taiko drummen met de verkenning van nieuwe mogelijkheden om deze majestueuze wadaiko te bespelen. Yamato is een erkende pionier in de wereld van de Taiko omdat zij vanaf hun oprichting hebben gebroken met de traditionele begrenzingen aan stijl door ook vrouwelijke drummers in het gezelschap te hebben. Yamato bestaat tijdens deze tour uit 6 jonge vrouwen en 6 jonge mannen.

Afgelopen jaar beleefden zij hun 25 jarig jubileum en inmiddels hebben zij al ruim 3500 concerten gegeven in meer dan 54 landen met wereldwijd meer dan 7 miljoen bezoekers….

Met aanstekelijke energie brengt Yamato de eeuwenoude kunst van het Taiko drummen in het theater. De essentie van de optredens van Yamato is het uitwisselen van energie met het publiek. De trillingen van de drums raken diep in je hart.

Zowel fysiek als mentaal zijn ze ijzersterk. Het bespelen van de soms manshoge trommels die een halve ton per stuk wegen is een combinatie van technische beheersing én topsport. Alleen door intensieve training en uiterste concentratie bereiken de leden van Yamato de fysieke conditie, die hen in staat stelt deze inspanning te leveren. De trommelaars verliezen elk zo’n twee liter vocht per voorstelling. De Yamato drummers reizen de wereld over als een hechte groep die alles zelf bedenken en creëren. Van muzikale composities, choreografie, theaterproductie, licht, geluid en techniek tot kostuums, visagie en decor. Zelfs de ‘bachi’ (drumstokken) die zij gebruiken tijdens de voorstelling maken zij zelf.

De volle zalen bewijzen dat de Japanse drummers er keer op keer in slagen het publiek te boeien, te verbazen en te imponeren met hun geoliede samenwerking. Ook in Nederland, waar zij al meerdere tours met veel succes hebben gedaan.

Voorproefje?
dropbox

https://www.youtube.com/watch?v=3s_cbxuXcps
https://www.youtube.com/watch?v=6BVRfaN6cKo
https://www.youtube.com/watch?v=TDhXg3Vd06k&t=7s