Theetuin Pronkjewail slaat na 9 jaar een andere weg in. Dit was best een hele lastige keuze.

Want in 9 jaar heb ik heel wat opgebouwd. Niet alleen een gezellige goed lopende theetuin maar ook heel wat bijzondere en fijne contacten. Mensen die mij na aan het hart zijn komen te liggen. Er kwamen gasten uit niet alleen West Friesland, maar ook uit de andere provincies, waarvan de meesten uit Groningen natuurlijk;-)

(Pronkjewail is de Groningse benaming voor Pronkjuweel)

Maar zeker ook gasten uit het buitenland zoals Duitsland, Engeland en België.

Veel vaste gasten zoals een meneer van 90 jaar uit Bovenkarspel die bijna wekelijks op zn elektrische fiets in zn eentje langs kwam voor, ondertussen kende ik het vaste recept, “koffie met een zoetje en gebak mét slagroom”. Was het druk dan zat hij maar heel even, want dan was er weinig ruimte voor een gezellig gesprekje, maar anders bleef hij lekker zitten voor koffie, gebak en een goed gesprek.

Een ouder echtpaar uit het zuiden van het land dat jaarlijks langskwam nadat ze hun ouders graf hadden bezocht en in de theetuin hun herinneringen deelden.

Duitse gasten die in Medemblik een vakantiehuisje hebben, waarvan ik ondertussen de hele familie en veel vrienden heb leren kennen. Ze namen nl steeds andere familieleden mee om de theetuin te laten zien en te ervaren.

Zo zijn er zoveel bijzondere mensen en momenten in mijn theetuin geweest die mij dierbaar zijn. (Niels Geuzenbroek die een prachtig en intiem concert heeft gegeven, de Band1925 uit Z-Afrika die door Nederland tourde en mijn theetuin aandeed voor een geweldig concert, Piet Zee met West Fries cabaret, Wil Luiken die samen met mijn vriendin Tiny Hollenberg een romantische zomermiddag verzorgden, workshops met bloemenwinkel ’t Singeltje, enz enz)

Met trots in een prachtig landelijk blad gestaan, meegedaan aan een tv programma, wat een belevenissen.

Allemaal geweldige momenten!

De komst van mijn eerste kleinkind en mijn andere werkzaamheden hebben mij doen laten besluiten om als Higtea-tuin verder te gaan.

Dit houdt in dat de tuin open is voor gasten die hebben gereserveerd voor een high tea. Maar ook evt grote groepen voor alleen koffie/thee met gebak kunnen blijven reserveren.

Buiten de reserveringen om is de tuin gesloten.

Daarnaast verzorg ik ook high tea’s op locatie! Dus bij u thuis, op het werk, voor jarige vriendinnen etc. Dit is niet weersafhankelijk dus in de herfst en winterperiode kan er altijd worden gereserveerd.

Telefoonnr. 0227547440/ 0650427610

Hightea-tuin Pronkjewail