Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) kent vier centrale thema's. Deze vier thema's zijn:

1. Goed omgaan met gevoel zodat je het grootste gedeelte van de tijd je goed voelt.

2. Goed omgaan met het verleden zodat je zelden of nooit tijd verpest door terug te denken aan nare momenten van vroeger en je juist focust op de goede momenten uit je verleden om je goed te voelen.

3. Goed omgaan met de toekomst zodat je zelden of nooit tijd verpest met je zorgen maken over zelf verzonnen toekomstscenario's waarvan je geen idee hebt of ze ooit werkelijkheid zouden kunnen worden. In plaats daarvan verbeeld je je een toekomst waarin je ziet dat je vanuit kracht, rust en zelfvertrouwen moeilijke situaties en mensen goed oplost.

4. Goed omgaan met gedachten zodat je stopt met piekeren en in plaats daarvan gedachten hebt waar je vrolijk van wordt.

Zoals je kan begrijpen zijn deze vier basisthema's cruciaal voor het oplossen van problemen rond angst en onzekerheid.

Wanneer je je ontspannen voelt, is er geen onzekerheid. Wanneer je nooit meer terugdenkt aan stomme gebeurtenissen uit het verleden dan is er ook geen angst voor herhaling. Wanneer je ziet dat je met kracht, ontspanning en zelfvertrouwen problemen in de toekomst oplost, dan geeft dat rust. En van piekeren wordt niemand wijzer. Dus wanneer je daarmee stopt dan helpt dat enorm.

Hierbij is het goed om aan te tekenen dat bij een juist gebruik van NLP, zoals wij dat doen, er geen sprake is van wishful thinking zoals je zo vaak elders ziet. Onze insteek is om ervoor te zorgen dat je goed omgaat met negativiteit, zodat je je goed voelt ook al zijn de omstandigheden negatief. Het heeft geen zin om te doen alsof alles koek en ei is. Want zodra de werkelijkheid dan anders blijkt te zijn, hebben mensen nooit geleerd om daar goed mee om te gaan.

Vandaar dat onze aanpak van angst en onzekerheid zo goed werkt. Goed leren omgaan met negativiteit is veel belangrijker dan doen alsof alles alleen maar positief is.

Snel een beter gevoel of vrij van angst? Bel gerust voor meer informatie of kijk nu op de website.

www.unchainyourbrain.nl

info@unchainyourbrain.nl