Voor ons allemaal zijn het ongekend vreemde tijden. Afstand houden van elkaar, niet even spontaan bij iemand op visite, niet even knuffelen met je oude moeder of met je zus…..Het doet zeer en we missen het enorm.

Hoe heftig en moeilijk is het dan als je in deze periode iemand uit je naaste kring verliest aan de dood? Ook dan gelden de RIVM-regels en moet je proberen om het contact met anderen zoveel mogelijk te beperken, maar dát is moeilijk! Juist dan heb je die knuffel en die arm om je heen zo ontzettend nodig…..

Ik probeer zoveel mogelijk met mensen mee te gaan binnen de mogelijkheden die er zijn, om het afscheid tóch zo mooi mogelijk vorm te geven, maar ik zie ook dat juist dat allerbelangrijkste stukje, wat ons als mensen zo uniek maakt; de warmte van twee armen om je heen, de schouder om op uit te huilen….dat dát nu juist zo wordt gemist……Wat doet dat zeer, niet alleen bij de nabestaanden van een overledene, maar ook bij mij, een uitvaartverzorger is tenslotte ook maar een mens.

Toch bén ik er steeds weer voor mensen, fysiek zoveel mogelijk afstand houdend, maar mentaal dichtbij. Net als altijd sta ik ook in deze bizarre tijd mensen graag bij op een scharniermoment in hun leven.

U mag mij altijd geheel vrijblijvend bellen voor een kosteloos ‘inspiratiegesprek’, waarin ik u vertel over de mogelijkheden bij afscheid en ook kosteloos een indicatie van de te verwachten kosten voor u op papier zet.

Voor melding van overlijden ben ik 24 uur per dag bereikbaar. Liefdevol, betrokken en praktisch.