REGIO – Tevreden met het resultaat was Constantijn Schouten zeker niet. In eigen huis speelde derdeklasser De Blokkers met 1-1 gelijk tegen Kleine Sluis. Een klasse lager won HSV Sport 1889, terwijl Always Forward een nederlaag incasseerde.

De Blokkers – Kleine Sluis 1-1
‘Achteraf ben ik niet tevreden met het resultaat, wel met hoe we hebben gespeeld’, zei Constantijn Schouten na afloop het duel tussen De Blokkers en Kleine Sluis. ‘Ik vond dat we meer hadden verdiend.’

Nadat Kleine Sluis twintig minuten voor tijd op een 0-1 voorsprong kwam wist Samuel Mulder tien minuten later de stand gelijk te trekken. ‘Het was een fantastische treffer. Over zeven à acht schijven, één keer raken en Samuel scoorde achter zijn standbeen langs’, beschreef de coach het doelpunt. ‘Na de 1-1 waren er nog kansen op 2-1, maar het was net niet. Die jongens hebben een goede wedstrijd op de mat gelegd.’

Sint George – Always Forward 2-1
In Spierdijk leed Always Forward een 2-1 nederlaag. ‘Het is voor ons niet nieuw dat de tegenstander ons het spel laat maken, loerend op de counter. Dus ik had mijn groep geattendeerd op de restverdediging in balbezit.’ zei Yotti Papamelodias na afloop. Nadat Diovaris Balentina uit een goed opgezette aanval de 0-1 binnen kopte kwam Sint George op gelijke hoogte. De gelijkmaker kwam doordat een vrije trap ongelukkig werd weggewerkt waardoor de gastheer uit de rebound kon scoren. ‘Hierna had de scheidsrechter enorm veel invloed op het verloop van de wedstrijd die uiteindelijk in ons nadeel is geëindigd. Een valse start.’

Strandvogels – HSV Sport 1889 1-2
Bij Strandvogels boekte HSV Sport 1889 een 1-2 overwinning. In een lastig duel, waarbij de weersomstandigheden niet ideaal waren, was het voetbal van beide kanten niet bepaald mooi. ‘Zij waren lange tijd de bovenliggende partij en kwamen ook op een 1-0 voorsprong.’ zei Ricardo Pengel na afloop.

Kort na de openingstreffer wist Pengel de gelijkmaker te scoren. Na kansen over en weer was Pengel de man die in de negentigste minuut de winnende 1-2 maakte. ‘Het was een overwinning op karakter.’

Zwaluwen'30 en Hollandia leden dit weekend een nederlaag.