BUSSUM – Voor de derde week op rij is Hollandia er niet in geslaagd om punten te pakken. De Hoornse ploeg leed bij SDO een nipte nederlaag, 2-3.

Tegen SDO begon Hollandia het duel prima en had de controle. Een uitbraak van de gastheer over de flank, waarbij hun linksback de bal met een gelukje mee kreeg en hem voor kon geven, waarna de spits de bal vanaf dichtbij in kon koppen.

Uit een corner wist Hollandia de stand via Thomas de Jong gelijk te trekken. Vlak daarna schoot de rechtsbuiten van SDO vanaf de rand van de zestien meter op doel. ‘Ik verwerkte de bal maar half waardoor de spits de bal gemakkelijk in kon schieten’, zei doelman Nick van Santen over de 2-1. ‘Na rust begonnen we scherp en hadden we het volste vertrouwen dat het goed zou komen. We gaven slordig een vrije trap weg rond de zestien meter. Een speler van hen maakte deze vrije trap fantastisch, over de muur in de kruising.’ vervolgde de sluitpost.

Uit een dood spelmoment wist Hollandia de aansluitingstreffer te maken. Nadat Thomas de Jong de bal bij de tweede paal terug kopte wist Sven Deen de 3-2 te maken. Van Santen: ‘Verder dan dat kwamen we niet.’

Volgend weekend ontvangt Hollandia in eigen huis Silvolde.