BROEK OP LANGEDIJK – ‘BOL is een uitstekende tegenstander, sterk collectief met een superspits, Sietse Brandsma. ‘ zei trainer/coach Ron van der Gracht in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. In het openingsduel in Broek op Langedijk werden die woorden bevestigd, 5-1.

De nederlaag kwam na een sterke voorbereiding waarin onder meer de drie duels in de poulefase van het bekertoernooi werden gewonnen. Achtereenvolgens werden LSVV, SVW’27 en ZOB opzij gezet. Zwaluwen’30 leek daardoor klaar voor het nieuwe competitieseizoen. ‘We hebben in de voorbereiding goede wedstrijden gespeeld, maar de competitie is wat anders. We staan nu met beide benen op de grond.’ zei Joey Papamelodias na afloop. De verdediger verloor met Zwaluwen’30 de eerste competitiewedstrijd tegen promovendus BOL.

In de eerste speelronde bewees Sietse Brandsma dat Ron van der Gracht zich goed had ingelezen in de ploeg die vorig seizoen kampioen werd in de Tweede Klasse A. Met vier treffers legde hij de Hoornse formatie hoogstpersoonlijk op de pijnbank.

Penalty’s
De Langedijkse aanvalsleider zorgde in de twintigste minuut voor het eerste doelpunt van BOL in de Eerste Klasse. Vijf minuten nadat Ivo Rottine namens de bezoekers een strafschop gekeerd zag worden opende Brandsma vanaf elf meter de score. ‘We missen een strafschop, dat kan gebeuren. We maken een fout en komen op 1-0 achter, daarna kregen we heel makkelijk de 2-0 tegen’, baalde Papamelodias. Ook de tweede treffer kwam op naam van Brandsma die uit een corner binnen kopte. ‘In de rust zeiden we dat we met 2-3 zouden winnen.’ vervolgde de verdediger.

Uitbreiden
De hoop op een comeback vervloog na rust. Met het inbrengen van Jan Jaap Schaper en Thomas Hand kwam Zwaluwen’30 meerdere keren in het vijandige doelgebied, maar het was BOL dat de score uitbreidde. In de 64e minuut viel de beslissing via Sietse Brandsma die na een diepe bal vanaf zo’n twintig meter op fraaie wijze doel trof. Zijn afstandsschot vloog via de onderkant van de lat in de hoek. Nadat Bas Jonker een voorzet tot doelpunt promoveerde kon de Hoornse ploeg wat terug doen. Uit een voorzet van Joey Papamelodias was het invaller Schaper die via een kopbal voor de 4-1 zorgde. Het bleek echter niet genoeg, enkele minuten later scoorde Brandsma met wat hulp van doelman Jan Ploeg voor de 5-1 eindstand.