HOORN - Zwaluwen '30 heeft weer wat lucht in de 2e klasse A nadat het zaterdag de derby tegen het hoger geklasseerde Always Forward wist te winnen. Diep in blessuretijd schoot Samet Cetin vanaf de strafschopstip de gasten naar de zege: 1-2.

Nadat het eerste duel tussen beide Hoornse ploegen in 2-2 was geëindigd leek ook nu een remise in de maak. Always Forward, dat in de eerste helft het betere van het spel had, was na twintig minuten op voorsprong gekomen door Joep Rive. Twintig minuten voor tijd kwam Zwaluwen '30 op gelijke hoogte door een geplaatst schot van buiten de zestien van Jim Nelen.

In de spannende, maar soms ook rommelige derby viel de beslissing uiteindelijk in blessuretijd. Samet Cetin werd neergelegd binnen de zestien en ging zef achter de bal staan bij de strafschop vanwaar hij met een hard schot doelman Peper kansloos liet.

Always Forward zakt door de nederlaag naar de zesde plaats alwaar Zwaluwen '30 met drie punten minder achtste staat.