HOORN - Hollandia gaat ondanks een bewogen jaar toch met een positief gevoel richting de feestdagen. Een degradatie, vele spelerswisselingen, een trainer die opstapt en vele andere zaken werden in de laatste thuiswedstrijd van 2022 voor even vergeten met een klinkende zege op RKVV Velsen: 4-1.

De uitslag was zelfs een zwakke afspiegeling van het ware krachtsverschil want Hollandia was in het eigen Julianapark zondagmiddag heer en meester. Waar de thuisploeg al in de openingsfase de nodige kansen kregen was het echter Velsen dat via Pluimert op voorsprong kwam. Lang bleef die niet stan want drie minuten later zorgde Stezo Knott voor de gelijkmaker.

Na de rust wist Hollandia het goede spel vervolgens ook in cijfers uit te drukken. Luke Abelskamp zorgde al snel voor een voorsprong en na een eigen doelpunt van Snijders was het Velsense verzet gebroken. Invaller Nait Aicha bepaalde in de slotfase de eindstand op 4-1 waardoor Hollandia met zevven punten uit drie duels het jaar toch positief afsluit.

Hollandia hervat de competitie op 22 januari met een thuisduel tegen RKAVV.