HOORN - Na twee nederlagen op rij heeft Hollandia in de thuiswedstrijd tegen Alcides weer aan het moraal kunnen werken. De ploeg van trainer Ron van der Gracht won na een wervelende eerste helft met 4-2 van de gasten uit Meppel.

Feitelijk was het duel al na 37 minuten beslist want toen had de thuisploeg al een zeer riante 4-0 voorsprong genomen. Daniël Meijers opende de score al na twee minuten op aangeven van Bart Spil en nog binnen het kwartier was Dennis Jansen trefzeker na een assist van Delano Woud. Meijers mocht vervolgens kort hierna al zijn tweede maken en vanaf de strafschopstip zorgde Michael Lantng voor de 4-0.

Hollandia kon na rust wat gas terugnemen en deed dat ook waardoor Alcides iets terug kon doen. Eerst via Westerbeek en pakweg twintig minuten voor tijd door Keizer. daarna behield Hollandia de controle weer al deed men dat wel met tien man. Aanvoerder Spil zag namelijk rood na een onnodige overtreding op het middenveld.