HOORN – De indelingen van de verschillende competities in het amateurvoetbal zijn afgelopen vrijdagochtend bekendgemaakt. Met name in de derde-, en de vierde klasse zijn er de nodige veranderingen.

Zwaluwen’30 – Zaterdag 1A:
Een verrassing is het niet dat Zwaluwen’30 in de Eerste Klasse A is ingedeeld. In deze klasse krijgt de Hoornse ploeg de nodige nieuwe tegenstanders. Met AFC, Argon, Huizen en Zuidvogels zijn er vier ploegen die vorig seizoen degradeerden uit de Hoofdklasse. Ook zijn er meerdere ploegen die voor de zomer promoveerden uit de Tweede Klasse.

Eerste Klasse A: AFC, ARC, Argon, CSV BOL, FC Breukelen, CSW, DHSC, FC Aalsmeer, Huizen, Roda’46, Victoria, WV-HEDW, HSV De Zuidvogels en Zwaluwen’30.

Hollandia – Zaterdag 4A:
Met Alcmaria Victrix, DZS, De Foresters, Jisp en Opperdoes komt het Hoornse Hollandia vijf nieuwe tegenstanders tegen in de Vierde Klasse A. Daarvan is De Foresters uit Heiloo nieuw in het zaterdagvoetbal.

Vierde Klasse A: AFC’34, Alcmaria Victrix, Blauw Wit (W), DZS, Dindua, Flamingo’s 64, De Foresters, Hollandia, Jisp, Kwadijk, Opperdoes, SRC, Wieringermeer.

De Blokkers en Westfriezen – Zondag 3A:
Waar de ploegen vorig seizoen in 3B zaten zijn De Blokkers en Westfriezen ditmaal ingedeeld in de Derde Klasse A. Daarin spelen zij opnieuw tegen Grasshoppers, Hauwert’65, KGB, SEW en VVW. Daarnaast treffen de teams uit Blokker en Zwaag zeven nieuwe opponenten.

Derde Klasse A: De Blokkers, Grasshoppers, Hauwert’65, Hollandia T, Hugo Boys, KGB, Kleine Sluis, SEW, Texel’94, VIOS W, VVS’46, VVW, Westfriezen en Winkel.

Always Forward en HSV Sport 1889 – Zondag 4C:
De Hoornse derby tussen Always Forward en HSV Sport 1889 is ook dit jaar weer een feit. De ploegen zijn bij elkaar ingedeeld in de Vierde Klasse C, waar de nodige veranderingen zijn. Onder meer Apollo’68, Sint George en SC Dynamo zitten eveneens in 4C.

Vierde Klasse C: Always Forward, Apollo’68, SC Dynamo, Sint George, HSV Sport 1889, KSV, Kwiek’78, RKEDO, Strandvogels, De Valken, Victoria O, WMC en Woudia.

Het speelschema zal op 17 augustus bekend worden gemaakt. Eerder werd al bekend tegen wie Hollandia mag spelen. Kijk hier voor alle competitie indelingen