HOORN – Afgelopen maandag is de indeling van de zondag Hoofdklasse A voor het seizoen 2018/2019 bekendgemaakt. Het Hoornse Hollandia is één van de zestien teams die zal uitkomen in die competitie. Ten opzichte van het afgelopen seizoen zijn er acht nieuwe teams.

Eén van die nieuwe teams is Be Quick 1887, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Derde Divisie. Daarnaast zullen Alcides (Noord), AWC (Zuid 1), DEM, Fortuna Wormerveer (West 1), Hoogeveen (Noord), Hoogland (West 2) en RKZVC (Oost) vanuit de Eerste Klasse na de zomer in de Hoofdklasse A uitkomen.

Daarnaast zijn er zeven teams die in tegenstelling tot vorig seizoen niet in de Hoofdklasse A zullen uitkomen. SJC promoveerde als kampioen naar de Derde Divisie en SWZ BOSO Sneek, DHC, VV Heerenveen en Jong Achilles’29 degradeerden naar de Eerste Klasse. Leonidas, Alphense Boys en RKAVV komen volgend seizoen uit in de Hoofdklasse B.

Thuiswedstrijd
Hollandia begint de competitie op zondag 2 september met een thuiswedstrijd tegen Hoogland. Die ploeg promoveerde uit de Eerste Klasse B. Een week later gaat de Hoornse ploeg op bezoek bij een andere promovendus, RKZVC. De competitie wordt door Hollandia op zondag 26 mei afgesloten met een uitwedstrijd tegen AWC.

De competitie indelingen van de lagere klassen zullen op 13 juli worden gepubliceerd. De bekerindelingen volgen op vrijdag 27 juli.

Volledige indeling Hoofdklasse A: Achilles 1894, Alcides, AWC, De Bataven, Be Quick 1887, DEM, Fortuna Wormerveer, Hollandia, Hoogeveen, Hoogland, MSC, Purmersteijn, RKHVV, RKZVC, SDO en Silvolde.