ZWAAG - Met nog vier wedstrijden te gaan in de reguliere competitie heeft de huidige nummer drie van de Eredivisie Zaalvoetbal, Hovocubo, vrijdagavond met 4-6 verloren van de nummer vier in de stand FC Eindhoven.

Nadat voor de wedstrijd de internationals van beide ploegen in het zonnetje en in de bloemen werden gezet vanwege het bereiken van het WK Futsal na een spannende overwinning op Finland ging de wedstrijd van start. In de eerste helft toonden de Brabaders zich in ieder geval een stuk effectiever dan de ploeg van Sander van Dijk. Saïd Bouzambou bracht de gasten al snel op voorsprong, maar kort hierna bracht de kersverse international Jordy Cretier de stand were in evenwicht. Via treffers van Tevfik Ceyar, Newaton de Souza Queros en Jordy Martinus liep FC Eindhoven echter voor rust toch uit.

Na de pauze toonde Hovocubo veerkracht met een doelpunt van HIcham Aklalouch en een rake tien meter trap van Karim Mossaoui. Direct hierna sloeg FC Eindhoven echter weer toe via Denzel van Houtum en de tweede van Bouzambou alvorens Mats Velseboer de eindstand op 4-6 bepaalde.

Hovocubo behoudt wel de derde plaats met een puntje voorsprong op FC Eindhoven. Zondag komen beide teams weer in actie. Hovocubo speelt dan opnieuw thuis als Os Lusitanos op bezoek komt en FC Eindhoven speelt in Heerhugowaard tegen FC Marlène.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie