REGIO – Afgelopen zaterdag slaagden de heren van Disnierats er op bezoek bij De Toekomst niet in om een overwinning te boeken. Ook de dames van de Hoornse tafeltennisvereniging gingen onderuit.

De Toekomst – Disnierats heren 6-4
Afgelopen zaterdag speelde het herenteam van Disnierats in Lochem tegen De Toekomst. De omstandigheden in Lochem zijn anders dan in andere zalen waar de heren erg aan moesten wennen. Sjoerd Bek beet het spits af tegen de kopman van De Toekomst, Erik Ernst. Deze is nog ongeslagen in deze competitie. Bek gaf Ernst goede tegenstand maar kwam net te kort en verloor de wedstrijd in vijf sets. Stefan Heijnis begon goed tegen Rutger Carelse en kwam met 2-1 voor en in de vierde set stond Heijnis riant voor met 9-4. Maar door een paar ongelukkige ballen en wat slordige fouten ging de set toch nog verloren. Ook de vijfde set werd door Heijnis verloren. Marco Gerritse begon tegen Emine Ernst (dochter van Erik Ernst). Al snel werd duidelijk dat Ernst zich behoorlijk had verbeterd. Gerritse trok, na een 3-8 voorsprong uiteindelijk aan het kortste eind en verloor de vijfde met 11-9 waardoor de heren tegen een 3-0 achterstand aankeken.

Nadat de Hoornse ploeg het dubbel had gewonnen pakte De Toekomst weer een punt. Ook Gerritse lukte het niet om vader Ernst van zijn honderd procent score af te halen waardoor de heren vreesde voor een grote nederlaag. Gelukkig hield Heijnis zijn hoofd koel tegen dochter Ernst en won deze spannende wedstrijd. Nadat Gerritse met een winstpartij voor de 5-4 zorgde trok De Toekomst de zege uiteindelijk naar zich toe. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen HTC op het programma.

deBoer Taverzo – Disnierats dames 6-4
Na overwinningen op Emmen (4-6) en De Treffers (7-3) incasseerde de dames van Disnierats de eerste nederlaag van de najaarscompetitie. In de Eerste Divisie bleek deBoer Taverzo met 6-4 te sterk.

Nadat Nicole van der Ark voor een 0-1 voorsprong zorgde wist de thuisploeg drie punten op rij te scoren. Het was opnieuw Van der Ark die een punt pakte, maar ook daarna slaagde deBoer Taverzo er in om drie punten op rij te pakken en zo een 6-2 voorsprong te pakken.

Dankzij Van der Ark en Tessa Margaroli eindigde het duel uiteindelijk in 6-4. ‘Er had misschien meer in gezeten. Er waren wat wedstrijden die de andere kant opvielen’, zei Van der Ark na afloop. ‘Het is zeker geen slechte uitslag aangezien dit team in de Eredivisie heeft gespeeld.’

Na drie wedstrijden bezet Disnierats de derde plek, met drie punten achterstand op koplopers De Treffers en deBoer Taverzo.