HOORN – In het eerste half uur leek er voor Zwaluwen’30 niets aan de hand. Het domineerde tegen WV-HEDW, totdat doelman Elmers een rode kaart kreeg. Met tien man wist de Hoornse ploeg de zege over de streep te trekken, 1-0.

Na het laatste fluitsignaal zit Joey Papamelodias op het kunstgras. Vermoeid, maar vooral blij. Dat Zwaluwen’30 de zege over de streep trok zorgde voor de meeste tevredenheid. Na een half uur kwam de ploeg immers met tien man te staan en wist het dat het zestig minuten stand moest zien te houden. ‘Dat we stand hielden is de grootste overwinning’, stelde Papamelodias. ‘Na het laatste fluitsignaal ben je blij en trots dat we hem over de streep trekken.’

Dominant
Het was doelman Tim Elmers die er, na een te korte terugspeelbal, voor koos om zijn doel uit te stormen. In een poging de bal te veroveren werkte de sluitpost Joost Heij naar de grond. Scheidsrechter Hardeman was resoluut en haalde de rode kaart tevoorschijn. Zo kwam Zwaluwen’30 met tien man te staan. ‘Dan moet je in het laatste kwartier tot de rust overleven’, vervolgde de middenvelder. Dat terwijl er in het eerste half uur geen vuiltje aan de lucht was voor de Hoornse ploeg. Joep Rive was meerdere keren dichtbij, maar de lat of de doelman bleken spelbreker. Het was Ivo Rottine die de ban brak. Vanaf zo’n twintig meter schoot de aanvoerder een vrije trap fraai in de rechterhoek en bracht de stand zo op 1-0. Het was een terechte voorsprong tegen de Amsterdamse opponent die weinig gevaar kon stichten. ‘De eerste dertig minuten waren de beste van ons tot nu toe.’

Plan
Doordat Zwaluwen’30 met tien man stond moest er halverwege iets anders worden bedacht. ‘We hebben een plan neergezet. Dat werkte.’ Ook met een man minder had Zwaluwen’30 weinig te duchten van WV-HEDW, dat wel jaagde maar geen grote kansen kreeg. De keren dat de gasten dichtbij waren hield Levie Rood zijn doel schoon.

Ook een slotoffensief had niet het gewenste effect voor de bezoekers. Aan de andere kant meldde Zwaluwen’30 zich wel in het vijandige doelgebied, maar grote kansen bleven uit. Belangrijker was dat het achterin stand hield. Met als beloning drie punten. Papamelodias: ‘En daar zijn we heel blij mee. We wisten vooraf dat het een zware competitie zou zijn, maar we moeten onszelf ook niet wegcijferen.’

Zwaluwen’30 – WV HEDW 1-0 (1-0)
1-0 Ivo Rottine (23e)

Rood: 30. Tim Elmers (Zwaluwen’30), 81. Jordy Dijkhuizen (WV-HEDW/2x geel)

Zwaluwen’30: Elmers. Mes (Schaap/64), Huitema, Rottine, Ulker. Papamelodias, Huitema, Kuijpers. Meholli (Rood/33), Rive, Suleiman (Vlasman/79)

WV-HEDW: Heimens. Walraven, Dijkhuizen, Darnley (Gabel/20), Lynch (Ribbens/75). Schoute (Santen/60), Blom, Lammers. Azzouz, Heij, Van Aelst.