LEUSDEN –Zwaluwen’30 heeft de laatste competitiewedstrijd van het seizoen niet weten te winnen. Na een voorsprong halverwege eindigde het uitduel bij FC Breukelen in een gelijkspel, 3-3.

Voor beide teams stond er in de laatste speelronden niets meer op het spel. Waar FC Breukelen al zeker was van handhaving kon Zwaluwen’30 de nacompetitie voor promotie niet meer bereiken. ‘Het was een rommelig duel’, zei Jan Jaap Schaper, die zijn laatste wedstrijd speelde voor de Hoornse eersteklasser. Schaper vertrekt naar het zaterdagteam van Always Forward.

Uit handen gegeven
In Breukelen speelde Zwaluwen’30 een erg sterk eerste half uur. Via Thomas Schaap en Gani Meholli beloonde het zichzelf voor het goede spel en nam zo een 0-2 voorsprong. ‘Daarna hebben we het uit handen gegeven’, vervolgde Schaper. Vlak voor rust kwam Breukelen tot scoren, waarna het na de pauze de score omboog. ‘Uiteindelijk hebben we nog 3-3 eruit gesleept.’ Het was Thomas Hand die zorgde voor de gelijkmaker.

Zwaluwen’30 heeft het seizoen als nummer vier van de ranglijst afgesloten. Komende dinsdag speelt de ploeg nog in het afscheidsduel van trainer/coach Ron van der Gracht, die na dit seizoen een punt achter zijn trainerscarrière zet. Op de avond waar ook afscheid wordt genomen van de vertrekkende spelers, neemt Zwaluwen’30 het op tegen het Hollandia van 2007/2008, dat in dat jaar algeheel amateurkampioen werd. De avond begint om 19.30 uur.