WILNIS - Op bezoek bij het tegen degradatie vechtende CSW pakte Zwaluwen'30 de volle buit. In de laatste 25 minuten trok de ploeg met tien man de zege over de streep, 0-2.

Na twee opeenvolgende nederlagen was de zege ook goed voor het moraal. 'Lekker weer eens drie punten', was Jan Jaap Schaper tevreden. Het verschil op de ranglijst - CSW staat voorlaatste en Zwaluwen'30 is subtopper - kwam voor rust op het veld tot uiting. 'In de eerste helft waren we veel beter en hadden we veel kansen, maar we maakten slechts één doelpunt', vervolgde Schaper. Die treffer kwam op naam van Joep Rive.

'Het was duidelijk dat zij tegen degradatie spelen. Het is een matige ploeg zonder zelfvertrouwen, loerend op de counter.' CSW wist er enkele keren gevaarlijk uit te komen, waarbij een doelpunt werd afgekeurd. Toen Jelle Huitema in de 65e minuut met rood werd weggestuurd was het even billenknijpen, maar door de 0-2 te maken besliste Schaper het duel.

CSW – Zwaluwen’30 0-2 (0-1)