AMSTERDAM – Op bezoek bij AFC pakte Zwaluwen’30 het eerste punt van het seizoen. In de hoofdstad kwam het op achterstand, maar wist het de stand weer gelijk te trekken. Door de puntendeling is de Hoornse ploeg van de nul af, 1-1.

Na een sterke voorbereiding beleefde Zwaluwen’30 een teleurstellende competitiestart. Op bezoek bij BOL werd er met 5-1 verloren en in eigen huis ging de Hoornse ploeg vorig weekend met 1-6 onderuit. Tegen AFC, dat vorig seizoen nog in de Hoofdklasse speelde, slaagde de ploeg er wel in om een resultaat te behalen.

Na een half uur was het AFC dat de score opende. Mitchell Faerber zag zijn schot via de onderkant van de lat binnenvliegen. Een half uur voor tijd was het aanvoerder Ivo Rottine die met een fraai afstandsschot voor de gelijkmaker zorgde.

‘De eerste helft was gelijkwaardig, na rust waren wij veel en veel beter. AFC had niks in te brengen’, zei Joey Papamelodias na afloop. Wel kreeg de Amsterdamse ploeg een grote kans alleen werd deze gemist. ‘Maar wij hadden moeten winnen.’

AFC – Zwaluwen’30 1-1 (1-0)
32. 1-0 Mitchell Faerber
58. 1-1 Ivo Rottine