HOORN – Afgelopen maandagavond vond op het complex van WV-HEDW de loting plaats voor de vierde ronde van het KNVB districtsbekertoernooi. Bij die loting zaten nog twee Hoornse ploegen, Hollandia en Zwaluwen’30. Beiden zijn gekoppeld aan een eersteklasser.

JOS/Watergraafsmeer – Hollandia
“Een zware loting” zei Hollandia coach Charles van Altena. Zijn ploeg is gekoppeld aan Jos/Watergraafsmeer, de huidige koploper in de eerste klasse A. Zij spelen weliswaar in de eerste klasse na de degradatie van afgelopen seizoen, maar het team is vernieuwd en verfrist. Ik heb ze zien spelen in de competitie thuis tegen EDO op een zaterdagmiddag. Het is een goed voetballend team” aldus de coach. “Het wordt voor beide teams een mooie uitdaging”.

LSVV – Zwaluwen’30
Net zoals Hollandia is ook Zwaluwen’30 gekoppeld aan een ploeg uit de zondag eerste klasse A. LSVV uit Zuid Scharwoude is de tegenstander voor de Hoornse formatie. “Leuke, sterke eersteklasser” reageerde Ron van der Gracht.

Aan het begin van dit seizoen speelde Zwaluwen’30 in de poulefase van het bekertoernooi met 1-1 gelijk tegen de Langedijkers. “Vorig seizoen zijn we hen ook tegengekomen in de beker. Toen ruim verloren. Dus een gevaarlijke ploeg, waar we het zeer lastig tegen krijgen” besluit de oefenmeester.

De wedstrijden in de vierde ronde van het KNVB districtsbeker staat gepland voor 30/31 januari, en 1 februari.