HOORN – In de vorige ronde had Zwaluwen’30 penalty’s nodig om vierdeklasser KSV te verslaan. Afgelopen dinsdagavond ging het een stuk gemakkelijker voor de Hoornse ploeg. In eigen huis was het duidelijk een maatje te groot voor United/DAVO, 7-1.

Als eersteklasser op een dinsdagavond spelen tegen de nummer zes van de zaterdag Derde Klasse B is niet het meest prettige. ‘Dit was niet echt lekker. Het is lastig om het op te brengen. Ik zag dat er voor hen niets te halen viel’, zei Gani Meholli na afloop.

Speeltuin
Het begin van het bekerduel was genieten voor Zwaluwen’30. De aanvallers waanden zich in een speeltuin en hielden de Haarlemmers constant onder druk. ‘We lieten vanaf de aftrap gelijk zien de betere ploeg te zijn’, beaamde Meholli. Nadat Thomas Hand zijn inzet gekeerd zag worden zorgde Joey Papamelodias voor de 1-0. Vanaf zo’n dertig meter haalde hij doeltreffend uit. Ook hierna ging de ploeg van trainer/coach Ron van der Gracht vrolijk verder, maar kon het krachtsverschil niet in de score uitdrukken. ‘Daarna verslapten we en scoorden zij’, zag Meholli. De thuisploeg liet United/DAVO in de wedstrijd komen en na 25 minuten was de eerste kans ook direct raak. Het was aanvaller Erhan Kutlu die van dichtbij binnen werkte. Diezelfde Kutlu zag later een schot gekeerd worden door Levie Rood, terwijl Ayoub Bouzia niet op tijd bij de bal was. Verder dan deze kansen kwamen de gasten niet, terwijl Zwaluwen’30 te slordig speelde en de tegenstander zo in leven liet, maar via Joep Rive vlak voor rust opnieuw op voorsprong kwam. De middenvelder zag zijn schot in de linkerhoek eindigen.

Comfortabel
In het laatste half uur van het bekerduel liet Zwaluwen’30 de hoop van de bezoekers op een bekerstunt in rook opgaan. Na een handsbal van linksback Furlen Guillerm Bouma tekende Papamelodias vanaf elf meter voor de 3-1. Negen minuten later werd Hand neergehaald, waarna Mukhtar Suleiman in een leeg doel kon binnen schuiven. Meholli: ‘We hebben goed de rust bewaard en het goed uitgespeeld’.

Elf minuten voor tijd zette Zwaluwen’30 aan en voerde het de score verder op. Papamelodias zorgde met zijn derde van de avond voor de 5-1. Vervolgens kwam Meholli nog twee keer tot scoren en zorgde zo voor de 7-1 eindstand. ‘2-1 of 3-1 zou eruit zien of het spannend was. Maar dit laat weinig aan de verbeelding over’, stelde Meholli die in de volgende ronde hoopt op een tegenstander van een ander kaliber. ‘Een club van een hoog niveau zou ik leuk vinden.’

Zwaluwen’30 – United/DAVO 7-1 (2-1)
6. 1-0 Joey Papamelodias
26. 1-1 Erhan Kutlu
42. 2-1 Joep Rive
62. 3-1 Joey Papamelodias
71. 4-1 Mukhtar Suleiman
79. 5-1 Joey Papamelodias
86. 6-1 Gani Meholli
90. 7-1 Gani Meholli

Zwaluwen’30: Rood. Sno (Schaap/59), Papamelodias, Den Boer, Ulker. Kuijpers (Nelen/46), Hand, Rive. Meholli, Schaper, Baré (Suleiman/59).

United/DAVO: Huizinga. Nelissen, Dams (Mohringer/17), Verhagen (Halsema/83), Bouma. Vurgun (Lehiba/46), Ozcan, Tuncer, Bouzia. Van den Berg, Kutlu.