MIJDRECHT – Zwaluwen’30 heeft afgelopen zaterdagmiddag goede zaken gedaan. De Hoornse ploeg versloeg het hoger geklasseerde Argon, 1-3.

Voor het duel stond Argon aan kop in de Eerste Klasse A, al zijn de verschillen in het linkerrijtje zo klein dat het wekelijks kan veranderen. Zwaluwen’30 zorgde ervoor dat er na tien speelronden weer een nieuwe koploper is.

Mukhtar Suleiman was in Mijdrecht erg belangrijk voor zijn ploeg. De aanvaller scoorde in de achtste minuut, na een pass van Yannick Kuijpers, de openingstreffer. ‘Daarna was er een mindere fase en uit een corner maakten zij vlak voor rust de 1-1’, zag Mo el Bouziani. ‘Na rust begonnen wij wederom goed, maar daarna werd het slordig en waren er weinig kansen.’

De kansen die Zwaluwen’30 in de slotfase kreeg werden benut, In de 87e minuut viel een lange bal van doelman Tim Elmers goed voor Suleiman die vrij naar het doel kon en binnen schoot. Enkele minuten later had Suleiman een goede actie, wat resulteerde in een penalty die Ivo Rottiné verzilverde.

Argon – Zwaluwen’30 1-3 (1-1)
0-1 Mukhtar Suleiman
1-1 Ilias Latif
1-2 Mukhtar Suleiman
1-3 Ivo Rottiné (penalty)