HOORN – Een vleugelaanvaller stond nog op het wensenlijstje van Mo el Bouziani, vanaf volgend seizoen de hoofdtrainer van Zwaluwen’30. Die kan worden doorgestreept, want met Mircle Estak (19) heeft de Hoornse ploeg de gewenste versterking binnen.

Met Mircle Elstak komt er een negentienjarige vleugelaanvaller naar sportpark Middelweg. Elstak speelde bijna zijn gehele jeugd in de jeugdopleiding van AFC waar hij na vorig seizoen de overstap maakte naar FC Den Bosch. Bij de profclub maakte hij deel uit van de onder 19, maar maakte ook minuten in Jong FC Den Bosch. ‘Vorig seizoen heb ik als coach van Hollandia O19 tegen AFC O19 gespeeld in de nacompetitie. Toen ik AFC vooraf ging bekijken tegen Feyenoord O18 was ik erg onder de indruk van zijn spel’, zegt El Bouziani over Elstak.

Blij
De komst zorgde voor tevreden gezichten in Hoorn. De club was immers specifiek op zoek naar een vleugelaanvaller. Waar Jim Nelen na de zomer voor De Blokkers zal spelen maakt Mukhtar Suleiman de overstap naar stadsgenoot Hollandia. ‘Met het vertrek van Mukthar en Jim hadden we behoefte aan een creatieve en snelle vleugelaanvaller. Mircle heeft deze kwaliteiten dus we zijn erg blij met zijn komst.’