HOORN - Zwaluwen`30 heeft zich in de middenmoot van de tweede klasse genesteld door hekkensluiter Koninklijke HFC met ruime cijfers terug te wijzen. Het betekende de tweede competitiezege voor de ploeg van trainer Richard Bulterman.

Het enige wat de coach zijn ploeg na afloop kon verwijten is dat men niet in de dubbele cijfers, want de kansen waren daar zeker voor. Na 45 minuten was de stand 2-0 in het voordeel van de thuisploeg middels treffers van Jorg Ooievaar en Kayra Kaplan.

Kort na de rust wist Ooievaar zijn tweede van de middag te maken. De gasten uit Haarlem deden nog wel iets terug, maar via ook twee treffers van Leon Schipper e een doelpunt van Sonny Punt eindigde het op 6-1.

Zwaluwen '30 dat na vijf wedstrijden nu zeven punten heeft gaat komende zaterdag op bezoek bij Monnickendam.