HOORN – Zowel Zwaluwen’30 als Hollandia zijn er in geslaagd om hun thuiswedstrijd te winnen. Waar de eersteklasser Forum Sport aan de zegekar bond, wist de vierdeklasser een nipte overwinning te behalen op laagvlieger Saenden.

Zwaluwen’30 – Forum Sport 3-1
In eigen huis boekte Zwaluwen’30 een knappe 3-1 overwinning op Forum Sport, dat in de top vijf van de eerste klasse staat. Binnen twintig minuten had de Hoornse ploeg zich naar een 2-0 voorsprong gevoetbald. Nadat Thomas Hand de score had geopend, belande een vrije trap van Ivo Rottine via een speler van de bezoekers in eigen doel, 2-0.

In de tweede helft scoorde Serdar Özturk de derde treffer waardoor het duel gespeeld leek. ,,In het laatste kwartier werd het 3-1, en kregen zij twee rode kaarten” had Ron van der Gracht gezien. ,,Met name in de eerste helft hebben we zeer goed gespeeld. Na de rode kaarten hebben we het professioneel uitgespeeld”.

Hollandia – Saenden 2-1
In het ‘Julianapark’ won Hollandia met 2-1 van Saenden. In het eerste bedrijf kwam de ploeg op achterstand. In het tweede bedrijf wist de ploeg van coach Siem Klerk de score om te buigen via treffers van Ennio Mul en Barry Rageh, wat resulteerde in de overwinning.

Na elf wedstrijden bezet Hollandia de zesde plaats in de vierde klasse A. De achterstand op de top vier bedraagt momenteel zes punten, maar de Hoornse ploeg heeft ook twee wedstrijden minder gespeeld. Volgend weekend treft het die nummer vier, Sporting Krommenie.