HOORN - Zwaluwen '30 heeft de hoop op het bereiken van de nacompetitie in leven gehouden door in eigen huis flink uit te halen tegen SV Zandvoort. De ploeg van trainer Richard Bulterman zegevierde met maar liefst 8-0.

De oefenmeester zag dat zijn ploeg vanaf de eerste minuut heer en meester was wat na een ruim kwartier tot de eerste treffer leidde van Leon Schipper. Zwaluwen '30 drukte vervolgens door en scoorde voor rust nog driemaal via Thom Nelen, de tweede van Schipper en Jerven Devid.

Na de rust kreeg het gebroken Zandvoort nog een kwartet treffers om de oren waarvan twee door Diovaris Balentina. Leon Schipper kroonde zich vervolgens tot man van de wedstrijd door zijn totaal van de middag op vier te brengen en de eindstand op 8-0.

Met nog drie wedstrijden te gaan doet Zwaluwen '30 daardoor nog mee om de prijzen in 2A. Komende zaterdag 13 mei moet die doelstelling voortgezet worden met een uitwedstrijd bij hekkensluiter SV Marken.