HOORN – Zwaluwen’30 boekte afgelopen zaterdag een overwinning op FC Aalsmeer. De Hoornse ploeg is bezig aan een sterke thuisreeks. Tegen Aalsmeer won het de derde thuiswedstrijd op rij, 2-0.

In de twee vorige thuiswedstrijden versloeg Zwaluwen’30 achtereenvolgens FC Breukelen (4-0) en Victoria (5-2). Tegen FC Aalsmeer won het met 2-0. Hierdoor klimt de ploeg van trainer/coach Ron van der Gracht naar de zevende plek in de Eerste Klasse A.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte vanwege het overlijden van Jos Entius, die jarenlang bij Zwaluwen’30 actief was en kan worden omschreven als een echte clubman. In het duel tegen FC Aalsmeer speelde de thuisploeg erg sterk. ‘We hebben de hele wedstrijd controle gehad’, zei Van der Gracht na afloop. ‘Aalsmeer was pas zeven minuten voor het einde een beetje dreigend. Daarvoor hadden we de score allang moeten opvoeren.’

In het eerste bedrijf was het Mukhtar Suleiman die de score opende. Na rust maakte Thomas Schaap de 2-0.

De eerstvolgende wedstrijd is op dinsdagavond 13 november. Dan speelt Zwaluwen’30 in het KNVB districtsbekertoernooi in eigen huis tegen derdeklasser United/DAVO

Zwaluwen’30 – FC Aalsmeer 2-0 (1-0)
1-0 Mukhtar Suleiman
2-0 Thomas Schaap