ZUIDOOSTBEEMSTER – Ook de derde poulewedstrijd in het bekertoernooi leverde Zwaluwen’30 een overwinning op. De Hoornse ploeg, die al zeker was van de volgende ronde, versloeg tweedeklasser ZOB met 2-3.

De bekerwedstrijd in Zuidoostbeemster was het laatste duel voordat de competitie volgend weekend begint. In de poule won de Hoornse eersteklasser eerder al van LSVV (4-1) en SVW’27 (9-0). Door de twee overwinningen was Zwaluwen’30 al zeker van de volgende bekerronde, maar tegen ZOB kon het de poulewinst veiligstellen.

Favoriet
Gezien de onderlinge krachtsverhoudingen tussen de vier ploegen in de bekerpoule lag het in de lijn der verwachtingen dat het elftal van trainer/coach Ron van der Gracht door zou gaan in het bekertoernooi. De Hoornse formatie is immers flink versterkt. ‘Wij hebben een goede ploeg met veel kwaliteit. Bij ons zijn er meer spelers die een wedstrijd kunnen beslissen.’ zei Mukhtar Suleiman na afloop. De vleugelspeler is één van nieuwelingen bij de eersteklasser.

In Zuidoostbeemster opende Zwaluwen’30 al snel de score. Na vijf minuten kwam een corner bij Ivo Rottine terecht. De aanvoerder twijfelde geen moment en schoot de bal fraai in het vijandige doel. Ondanks enkele kansen voor de bezoekers, en countermogelijkheden voor ZOB kwam er geen verandering in de score. Ook een schot op de onderkant van de lat leverde de gastheer geen treffer op.

Gewend
In het tweede bedrijf liet Suleiman zien geen tijd nodig te hebben om zich aan te passen aan het niveauverschil tussen zijn vorige club Always Forward en zijn huidige ploeg. ‘Ik heb bij Hollandia en Always Forward in de jeugd ook op hoog niveau gespeeld. Ik ben het dus wel gewend’, verklaart de vleugelspeler die vlak na rust de score verdubbelde. Na een sterke actie van Gani Meholli werkte Suleiman de bal hard binnen.

Onnodig
Het duel tegen de zaterdagploeg werd beslist door een treffer van Thomas Schaap, die de stand daarmee op 0-3 bracht. Twee doelpunten in de laatste tien minuten brachten de spanning echter weer onnodig terug. Het was na een fase waarin Zwaluwen’30 naliet om de score verder uit te breiden. Uiteindelijk kon de Hoornse ploeg de 2-3 voorsprong over de streep trekken waardoor het zonder puntverlies de groepswinst pakte. Daarmee eindigde de poulefase en kan Zwaluwen’30 zich richten op de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, zaterdag bij BOL. Suleiman: ‘Dan kunnen we laten zien dat we er klaar voor zijn.’

ZOB – Zwaluwen’30 2-3 (0-1)
5. 0-1 Ivo Rottine
50. 0-2 Mukhtar Suleiman
65. 0-3 Thomas Schaap
84. 1-3 Nigel Schaasberg
87. 2-3 Dave Ninteman

Zwaluwen’30: Ploeg. Mes, Den Boer, Kuijpers (Hand/46). Rive (Van Diepen/60), Papamelodias, Schaap, Huitema. Meholli, Rottine, Suleiman (Nelen/68).