HOORN – Zwaluwen’30 boekte afgelopen zaterdag de zevende zege van het seizoen. In eigen huis kwam de Hoornse ploeg op achterstand, maar wist uiteindelijk BOL te verslaan, 3-1.

Het treffen tussen Zwaluwen’30 en BOL kon rustig als een topper worden omschreven. Beide teams bivakkeerden in de subtop. Toch zal de Hoornse ploeg extra gebrand zijn geweest gezien de 5-1 nederlaag die het in de eerste speelronde leed bij BOL. Ditmaal kwam Zwaluwen’30 als winnaar uit de strijd.

Tegen de gasten uit Broek op Langedijk verliep de eerste helft stroef. ‘Het ging niet slecht, maar het kabbelde een beetje voort’, aldus Mukthar Suleiman. De vleugelspeler kwam na een half uur als vervanger van de geblesseerde Ufuk Ülker binnen de lijnen. De tweede helft was duidelijk levendiger. In de eerste minuut na rust was het BOL dat de score opende. Vanuit een doeltrap ging de ploeg in de aanval en schoot Koen Tros de 0-1 binnen. Al snel kwam Zwaluwen’30 met een antwoord. Thomas Schaap bezorgde de bal bij Mukhtar Suleiman die in de kruising schoot. ‘Toen pakten we door en voelden we dat we in de wedstrijd begonnen te groeien’, aldus Suleiman.

Belangrijk
Ook bij het tweede doelpunt van de gastheer vervulde Schaap een belangrijke rol. Na een combinatie gaf de middenvelder af op Suleiman, die met een streep in de linkerhoek de 2-1 maakte. In het laatste kwartier probeerde BOL nog iets te forceren, maar grote kansen bleven uit. Gani Meholi, opnieuw met Schaap als aangever, bepaalde de eindstand in de laatste minuut op 3-1. Het leverde Zwaluwen’30 de vijfde plaats op, met de koploper nog in het vizier. ‘Dit was een lekkere overwinning. We blijven bovenin meedraaien.’

Zwaluwen’30 – BOL 3-1 (0-0)