AALSMEER – Zwaluwen’30 heeft de kans op de tweede periodetitel levend gehouden. Dat deed het door op bezoek bij FC Aalsmeer te zegevieren, 0-4.

Tegen FC Aalsmeer boekte Zwaluwen’30 de derde overwinning op rij. Dat deed het zonder Ivo Rottiné, Jelle Huitema, Dani Mes en Ufuk Ülker. ‘De grootte van de selectie betaalde zich dus uit’, aldus Ron van der Gracht.

Halverwege ging de Hoornse ploeg al met 0-2 aan de leiding. Een stand die na 25 minuten al op het scorebord stond. Joep Rive nam, na goed combinatie voetbal, beide treffers voor zijn rekening. ‘Daarna was het veel vechtvoetbal’, zag de oefenmeester. Na hands van Brian Sno kreeg Aalsmeer vijf minuten voor rust nog de kans om terug te komen, maar de strafschop werd gemist.

In de tweede helft maakte Thomas Schaap al snel de 0-3. Aalsmeer incasseerde in het vervolg een rode kaart. ‘We hebben de wedstrijd makkelijk uitgespeeld.’ Mukhtar Suleiman tekende voor de 0-4, waarna kansen op de vijfde treffer onbenut bleven.

Volgende week kan Zwaluwen’30 de klus klaren als het in eigen huis directe concurrent DHSC treft. Winst is dan genoeg om de tweede periodetitel in de wacht te slepen.