HOORN - In een duel die onder de noemer kan vallen als een typische 0-0 wedstrijd heeft Zwaluwen '30 toch het onderspit moeten delven tegen Monnickendam. De ploeg van trainer Richard Bulterman verloor daarmee niet alleen van een directe concurrent, maar moet constateren dat de zorgen met de week groter worden.


Het enige doelpunt viel halverwege de eerste helft toen Donny Reugebrink onbegrijpelijk veel vrijheid kreeg van de Zwaluwen-defensie en de bal achter keeper Luke van Amstel prikte. Daarvoor en daarna bleken de kansen schaars in het moeizame duel.

De tweede helft liep het niet veel beter en het aantal mogelijkheden bleek op één hand te tellen. In het laatste kwartier liepen de irritaties soms flink op en de scheidsrechter moest totaal vijf keer geel trekken. Ook een slotoffensief waarbij zelfs de aan zijn hand geblesseerde keeper Dirk Bakker nog als stormram werd ingezet leverde niets op voor de Hoornse ploeg.

Zwalwuen '30 staat door de nederlaag voorlaatste en heeft slechts één punt voorsprong op AFC. Met zware uitwedstrijden tegen Voorschoten '97 en Forum Sport voor de boeg moet er dus duidelijk wat gebeuren. Monnickendam klimt door de zege naar de negende plaats.