MIJDRECHT - Zwaluwen '30 heeft zeer goede zaken gedaan in de onderste regionen van de 1e Klasse A door de uitwedstrijd bij Argon in Mijdrecht met maar liefst 0-4 te winnen. De ploeg van Richard Bulterman gaat daardoor Die Haghe voorbij en neemt verder afstand van hekkensluiter AFC.


In Mijdrecht kwam de Hoornse formatie na een kwartier op voorsprong door een strak schot van Floris Coffeng nadat de thuisploeg in de eerste minuut de paal had geraakt. Zwaluwen '30 blijft daarna met veel strijd en passie op de been en wet het duel in de slotfase te beslissen.

Invaller Pieter Koopman weet in de 79e minuut voor de bevrijdende 0-2 te zorgen en vervolgens zijn de gasten los. Met een wreldgoal weet Coffeng vijf minuten voor tijd zijn tweede te maken en hetzelfde doet even later Koopman op aangeven van Joost Feld.

Komende zaterdag staat er weer een belangrijk duel voor Zwaluwen '30 op het programma als ZOB, de ploeg van voormalig Zwaluwen-trainer Mohad Zaoudi, naar Hoorn komt. De ploeg uit Zuidoostbeemster staat vlak boven Zwaluwen '30 met drie punten meer.