AMSTERDAM - Zwaluwen '30 heeft de eerste seizoenshelft van de competitie in de 1e klasse met een wel zeer positief gevoel afgesloten. De ploeg van trainer Mo el Bouziani liet zich, ondanks een 2-0 achterstand bij rust, van de beste kant zien door de lastige uitwedstrijd bij AFC toch nog in winst om te zetten.

In de eerste helft had de Hoornse formatie weinig te vertellen op Sportpark Goed Genoeg en op de 2-0 achterstand viel dan ook niets af te dingen. Kort na de rust werd via Jay van Ooijen wel de aansluiting gevonden, maar net zo snel zorgde een strafschop ervoor dat de marge weer twee werd.

Zwauwen '30 toonde echter karakter en veerkracht en na de 3-2 van Mircle Elstak voelde men dat er meer inzat. Dat bleek want met nog een kleine twintig minuten op de klok was het Pieter Koopman die de stand gelijk trok. In een spannende slotfase kon het muntje vervolgens beide kanten opvallen, maar het was uiteindelijk Thomas Schaap die het duel in de 88e minuut besliste.

Door deze overwinning klimt Zwaluwen '30 naar een vijfde plaats en zal men met een bijzonder goed gevoel de winterstop ingaan.