HOORN - Zwaluwen '30 blijft in eigen huis nog altijd ongeslagen. Zaterdag won de Hoornse formatie overtuigend van het sterke Zuidvogels.

Het is nog steeds een wereld van verschil of Zwaluwen '30 thuis of uit speelt. Zo werden er in eigen huis al tien punten uit vier duels gehaald terwijl men op verplaatsing nog altijd puntloos is. Ook tegen Zuidvogels liet de ploeg van trainer Mo El Bouzani zich weer van zijn beste kant zien.

In een eerste helft bleken de kansen schaars, maar na rust toont de thuisploeg een portie veerkracht nadat men eerste op achterstand komt via een doelpunt van voormalig Zwaluwen '30-speler Jermaine Heldoorn. Nu heeft Zwaluwen ook een voormalig speler van Zuidvogels in huis in de persoon van Pieter Koopman en hij zorgt er even later voor dat de wedstrijd weer in evenwicht is. Vervolgens gaat het hard en het is de net in het veld gekomen Joost Feld die Jay van Ooijen op maat bediend voor de 2-1.

Nadat Zuidvogels vol op de aanval gaat krijgt de thuisploeg in de tegenstoot een aantal kansen om de voorsprong te vergroten. Dat gebeurt uiteindelijk in de slotminuut als Van Ooijen voor de tweede keer doeltreffend uithaalt: 3-1.