HOORN - Zwaluwen '30 heeft in de eerste wedstrijd sinds 27 november geen potten kunnen breken. Tegen het hoger geklasseerde Forum Sport ging de ploeg van trainer Richard Bulterman met 1-3 onderuit.

Al snel werd duidelijk dat het een moeilijke wedstrijd zou worden voor de Hoornse formatie. De gasten uit Voorburg kregen al in de openingsfase een aantal kansen waabij eenmaal de lat werd geraakt en eenmaal de bal van de lin werd gehaald. Halverwege de eerste helft kwam Forum Sport, getraind door voormalig AZ-prof Dennis den Turk, alsnog op voorsprong door Saurwait. Jerven Devid zorgde al snel voor de gelijkmaker, maar nog voor rust was het Haitam El Marid die voor de 1-2 wist te zorgen.

Waar de eerste helft vooral voor Forum Sport was daar was het tweede bedrijf meer in evenwicht met aanvallen over en weer. Uiteindelijk wist El Marid het duel te beslissen door tien minuten voor tijd de 1-3 te maken.

Zwaluwen '30 zakt door de nederlaag naar de twaalfde plaats en gaat zaterdag op bezoek bij hekkensluiter ZOB.