HOORN - Zwaluwen '30 heeft een flinke sprong gemaakt in de onderste regionen van de 1e klasse door in extremis met het kleinst mogelijke verschil van AFC te winnen. Invaller Gregory Scheltens wist in de blessuretijd de enige treffer van de wedstrijd te maken.


De Hoornse formatie van trainer Richard Bulterman was daarmee de gelukkigste in een typische 0-0 wedstrijd, maar daar maalde na afloop bij Zwaluwen '30 niemand om. De ploeg klom immers op van een twaalfde naar een achtste plaats.

Het duel kwam moeizaam op gang en de kansen bleken schaars. Tegen het eind van de eerste helft werd sabajo tweemaal gevaarlijk voor de gasten, maar keeper Bakker wist eerst zelf te redden en werd later gered door de lat.

Ook na de rust blijven kans lang uit. Vlak voor tijd geeft de thuisploeg wel een aantal waarchuwingen af. Zo mist Dave Severins voor een leeg doel en vind Jerven devid de AFC-keeper op zijn weg. Een puntendeling lijkt een logisch vervolg, maar in de blessuretijd geeft Jermey Wessemius van rechts een voorzet die door Scheltens op waarde wordt geschat: 1-0.