ZUIDOOSTBEEMSTER - Voor de tweede week op rij heeft Zwaluwen '30 onnodig gelijk gespeeld. Na de 3-3 tegen Woudenberg verleden week liet de Hoornse formatie zaterdag twee punten liggen op bezoek bij ZOB toen men in de slotfase een strafschop miste.

De te zacht ingeschoten strafschop van Pieter Koopman had de wedstrijd kunnen beslissen, doch keeper Bakker kon makkelijk keren. Die beslissing had ook eigenlijk eerder al moeten vallen. Zwaluwen kreeg mogelijkheden en speelde de gehele tweede helft tegen tien man na een rode kaart kort voor rust voor Ninteman. Daarvoor had Pieter Koopman de gasten al aan de leiding gebracht met een fraaie lob.

Na de pauze was Mircle Elstak dichtbij de 0-2, maar stuitte op Bakker, toen in de 70e minuut ZOB vanuit het niets de gelijkmaker wist te produceren. In een wedstrijd vol irritaties constateerde scheidsrechter Spaans vijf minuten voor tijd een handsbal, maar Koopman wist dus geen raad met het buitenkansje.