BREUKELEN - Een uitstekend spelend Zwaluwen '30 heeft zaterdag een klinkende zege behaald op bezoek bij FC Breukelen. Door een 0-5 zege klimt de Hoornse formatie van een negende naar een vijfde plaats in de 1e Klasse A.

Vooraf stond de thuisploeg nog vijfde in de stand, maar dat viel nauwelijks te zien want de gasten waren oppermachtig en combineerde naar hartenlust. De ban werd uiteindelijk na een klein half uur gebroken door een doelpunt van Thomas Hand en als kort hierop Van Tricht van de thuisploeg een tweede gele kaart krijgt speelt Zwaluwen met de tegenstander. Binnen tien minuten voor rust wordt de wedstrijd feitelijk beslist als eerst Mircle Elstak met een fraaie lob scoort en de tweede treffer van Hand een 0-3 ruststand betekend.

In de tweede helft ontbreekt dan vaak het geluk en de precisie om de thuisploeg totaal te vernederen, maar in het laatste kwartier slaat men alsnog twee keer toe. Invaller Joey Papamelodias en de mee opgekomen verdediger Calvin de Boer bepalen de eindstand uiteindelijk op 0-5.