HOORN - Zwaluwen '30 heeft uitstekende zaken gedaan in de onderste helft van de tweede klasse door Monnickendam met ruime cijfers te verslaan. Een glansrol was er voor Jerven Devid die na rust driemaal scoorde en zodoende een groot aandeel had in de 5-1 overwinning.

De ploeg van trainer Richard Bulterman kwam al snel in de wedstrijd op voorsprong na een knappe individuele actie van Jim Nelen. Monnickendam werd tegen het eind van de eerste helft wat gevaarlijker, maar keeper Tobias Droomers hield zijn ploeg op de been.

De gasten gingen na rust fervent op jacht naar de gelijkmaker, maar gaven daaabij teveel ruimte weg. Zwaluwen '30, en dan met name Jerven Devid, profiteerde optimaal. De aanvaller was alert op een rebound na een schot van Samet Cetin en tekende voor de 2-0. Kort daarna kon Diovaris Balentina een derde Hoornse treffer tegen de touwen koppen waarna Devid in de slotfase zijn hattrick voltooide alvorens De Vries namens de gasten de eer wist te redden: 5-1.