HOORN - Zwaluwen '30 heeft zaterdag een vroeg verkregen 2-0 voorsprong tegen AFC uit handen gegeven en uiteindelijk slechts een punt overgehouden aan het duel tegen de Amsterdammers: 2-2.

De ploeg van Richard Bulterman kende in eigen huis een echte bliksemstart. Binnen twee minuten rondde Jim Nelen een knappe individuele actie af met een onhoudbare knal en nauwelijks een paar minuten later wist Sonny Punt deze score te verdubbelen. Zwaluwen '30 kwam in het vervolg van de eerste helft niet meer in gevaar, maar verzuimde door te drukken.

Dat brak de thuisploeg na de rust uiteindelijk op, want toen de sterke en snelle Jessy Appiah Assante de aansluitingstreffer achter keeper Droomers schoot keerde het geloof van de Amsterdammers terug. Zwaluwen had moeite om onder de druk uit te komen, al had Jerven Devid het duel kunnen beslissen toen hij op de paal mikte. Terwijl de blessuretijd net inging brak Assante opnieuw door en bezorgde hij de Hoornse ploeg een flinke kater: 2-2.

Komende zaterdag gaat Zwaluwen '30 op bezoek bij koploper HBOK in Zunderdorp.