HOORN - Zwaluwen '30 heeft een goede kans om een gat te slaan naar de onderste plaatsen laten liggen. De ploeg van trainer Richard Bulterman sprong tegen OSV slordig om met de kansen die het kreeg alwaar de Oostzaners wel dodelijk effectief waren.

OSV had in de eerste tien wedstrijden slechts vijf punten vergaard en leek voor Zwaluwen '30 de ideale tegenstander om zich een plaatsje in de middenmoot te verschaffen. Het liep echter heel anders omdat de thuisploeg niet scherp genoeg voor de goal was bij kansen voor Leon Schipper, Samet Cetin en Jerven Devid. Kort voor rust wist OSV-spits Zino Hartgers wel raad met zijn eerste kans. Keeper Tobias Droomers wist in de uiterste slotfase van de eerste helft zelfs nog een tweede OSV-goal te voorkomen.

Met het inbrengen van Jim Nelen zorgde Zwaluwen voor nog meer dreiging naar voren en dat leverde halverwege de tweede helft de beloning op toen Cetin de 1-1 tegen de touwen kopte. Bulterman bracht nog enkele invallers om de zege te berwerkstelligen, maar kreeg in de slotfase het deksel op de neus met opnieuw Hartgers als plaaggeest: 1-2.

Komende zaterdag speelt Zwaluwen '30 de stadsderby bij Always Forward (14.30 uur)