HOORN - Zwaluwen '30 staat sinds zaterdag nog maar één punt boven de onderste drie ploegen in de 1e Klasse A. De ploeg van trainer Richard Bulterman deed zichzelf tekort door het thuisduel tegen het lager geklasseerde Die Haghe met 1-2 te verliezen.

En dus komt de Hoornse formatie weer in de gevarenzone terwijl men het zich met name in de eerste helft een stuk makkelijker had kunnen maken. De ploeg liet een handvol kansen onbenut. Uiteindelijk kwam men in de blessuretijd wel op voorpsrong door een doelpunt van Floris Coffeng.

Na de rust kwam Die Haghe sterk uit de kleedkamer en op gelijke hoogte al was het doelpunt volgens heel Zwaluwen discutabel. De bal dia via keeper van Amstel het doel inging zou de lijn niet zijn gepasseerd, maar daar dacht scheidsrechter Van Dijk anders over en keurde de treffer goed. Alsof het nog niet erg genoeg was zag Jeremy Wessemius een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart en ging die Haghe er in de uiterste slotfase ook nog eens met de winst vandoor.