ROERMOND - Door met 9-5 te verliezen bij Tigers Roermond mist HV Veerhuys voorlopig de aansluiting met de top vier en moet de promovendus zich tevreden stellen met een plekje in de middenmoot. De ploeg van coach Antoine Gooyers liet het in Limburg met name in de eerste helft liggen.

Ondanks een snelle voorsprong via Younes Darri ging er daarna alles mis wat er mis kon gaan en de Limburgers profiteerden optimaal van de wanorde bij de Hoornse formatie, met een 6-2 ruststand tot gevolg.

Na de rust kwam Veerhuys veel beter voor de dag en wist het zelfs tot 7-5 terug te komen. Naast de openingsgoal van Darri kwamen de overige treffers van Suleiman (2x), Ooievaar en Biezen. Met nog vijf minuten op de klok probeerde men risico te nemen, maar dit pakte verkeerd uit omdat teveel spelers deze vrijdagavond hun ormale niveau niet wisten te halen. De thuisploeg scoorde nog tweemaal en zo eindigde het op 9-5.