HOORN – HVV Hollandia heeft in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen een ruime nederlaag geleden. Tegen titelkandidaat SDO bleken zes minuten bepalend, 1-5.

‘We speelden in de eerste helft wat zoekende en niet heel sterk. We konden moeilijk de ruimtes vinden op het veld om echte aanvallen op te zetten waardoor we weinig creëerde in de eerste 45 minuten’, aldus Kevin Giele. In tegenstelling tot Hollandia wist SDO wel te scoren. Negen minuten voor tijd wist Jesse Huisstede in een scrimmage de score in Bussums voordeel te openen.

Het spel in de eerste helft was voor Hollandia reden om het halverwege te bespreken. ‘We probeerden het beter te doen en dit lukte vrij snel’, vervolgde Giele. Sven Deen wist met een vrije trap de stand gelijk te trekken. ‘We kregen ook meer grip op de wedstrijd, maar toen ging het helemaal mis nadat we gelijk uit onze corner vandaan een vrij makkelijke penalty tegen kregen.’

Nadat de penalty door Huisstede werd benut vloog de ene na de andere binnen. Via Theo Visser en Huisstede (2x) liep SDO in een tijdsbestek van zes minuten uit naar een 1-5 voorsprong. Giele: ‘Het was over het geheel gezien, op het eerste kwartier na rust na, weer geen beste wedstrijd.’

Hollandia – SDO 1-5 (0-1)
0-1 Jesse Huisstede