HOORN - Hollandia keert na één seizoen alweer terug naar de hoofdklasse. Daar kon zelfs een zege tegen het hoog geklasseerde Gemert niets aan veranderen.

De ploeg van trainer/coach Anand Jagdewsing wist bij voorbaat al dat het heel moeilijk zou worden om het vege lijf te redden. Men moest zelf winnen van Gemert, dat in principe nog een kans had op de titel mits de top drie punten liet liggen, en was dan nog afhankelijk van de resultaten van Westlandia en EVV. Bij nederlagen van beide ploegen zou Hollandia zich dan nog mogelijk via de nacompeitie kunnen redden.

En zolang er een kans is, moet je daarvoor gaan, moet men bij Hollandia gedacht hebben want eigenlijk gaf men Gemert geen kans. Hoewel vele meegekomen supporters uit het zuiden nog geloof hadden in de titel, was Hollandia de betere ploeg. Dit leverde kansen op voor Sven Deen, Joost Langedijk en Sonny Pronk, maar bij de eerste de beste aanval van Gemert was het pas raak. Uit een makkelik gegeven strafschop schoot Dylan van Diepen de bal achter keeper Schuurman.

Hollandia weigerde echter op te geven en bleef ook na rust prima spelen. na ruim tien minuten leverde dat de verdiende gelijkmaker op met Langedijk als eindpunt van een goede aanval. De treffer die Sven Deen daarna maakte met een fraaie stift was er één om in te lijsten en leverde de zege op (2-1), maar het was niet genoeg. Kort hierna kwam op Sportpark Juliana namelijk door dat EVV een 0-2 voorsprong had genomen bij Dongen en zo de voorsprong op Hollandia behield.