BROEK IN WATERLAND - De zaterdagploeg van Always Forward is vier wedstrijden voor het eind al zeker van de titel in de 3e Klasse A nadat dit weekend 'angstgegner' SDOB met 1-3 werd geklopt.


Dat de titel naar de Hoornse formatie van de door ziekte nog altijd afwezige trainer Rob van der Werff zou gaan stond al enige tijd vast. het was alleen nog de vraag wanner dat zou gebeuren. Tegen SDOB had men het in alle voorgaande edities moeilijk en wist men geen eenmaal te winnen. Het duel tussen de beide promovendi van afgelopen seizoen werd ditmaal echter een prooi voor het hongereige Always Forward.

Na een eerste grote kans voor de thuisploeg sloegen de gasten na een kwartier toe via een treffer van aanvoerder Boyd Stevens. Leon Machielse verdubbelde die score na iets meer dan een half uur.

Na de rust deed SDOB er nog een schepje bovenop, maar de geroutineerde ploeg, waar assistent-trainer Ivo Rottiné zelf nog moest invallen, bleef overeind en besliste het duel tien minuten voor tijd via een tweede treffer van Machielse. De late tegentreffer van SDOB kon het Hoornse feestje echter niet meer bederven en die zal ongetwijfeld nog tot in de late uurtjes zijn doorggegaan.