HOORN - Mede door corona moest men er twee jaar op wachten, doch de zaterdagploeg Always Forward heeft de lang gewenste aspiraties eindelijk luister bij kunnen zetten door de titel in de 4e klasse te veroveren. Men deed dat afgelopen zaterdag door tegenstander Opperdoes met eclatante cijfers te verslaan (9-1).


De ploeg van trainer Rob van der Werff verloor dit seizoen alleen van directe concurrent De Foresters (1-0), speelde viermaal gelijk en won liefst achttien wedstrijden. Bij winst op Opperdoes wist men dat men De Foresters op vijf punten kon houden waardoor de titel een feit zou zijn.

De thuisploeg liet er dan ook geen gras over groeien wat de intenties waren en binnen het kwartier had Stefan Schipper dan ook al tweemaal het net gevonden. De 2-0 bleek echter ook de ruststand.

In de tweede helft was er vervolgens geen houden meer aan voor Opperdoes. Schipper voltooide al snel zijn hattrick en vervolgens liep men uit door treffers van Milco Leijen en Kevin van Gasteren. De gasten mochten nog even de eer redden, maar vervolgens was het de beurt aan Mirko Boukens met twee treffers, deed Jouke Huitema een duit in het zakje en voltooide Van Gasteren met zijn tweede van de middag de onvervalste negenklapper: 9-1.

Na het feest dat tot in de late uurtjes duurde komt Always Forward Za.1 komende zaterdag nog eenmaal in actie in de vierde klasse als men op bezoek gaat bij SVW '27.