ZWAAG - De twee koplopers van de Eredivisie Zaalvoetbal, Hovocubo en FC Eindhoven, hebben elkaar vrijdagavond niets toegegeven. In een volgepakte Sporthal De Opgang eindigde de enerverende topper in 2-2.


Op de laatste dag voor de (gedeeltelijke) lockdown namen velen de moeite om nog even een kijkje te nemen bij de zaalvoetbaltopper en zij kregen geen ongelijk. Beiden ploegen waren nog zonder puntenverlies en vanaf de eerste minuut waren er kansen over en weer. Toch werd er maar éénmaal gescoord, door Lahcen Bouyouzan na een goed uitgespeelde Hoornse aanval.

Dat er zo weinig gescoord werd was mede te danken aan de twee uitblinkende doelmannen, Dave Stet van Hovocubo en Manuel Kuyk van FC Eindhoven. Toch moest laatstgenoemde capituleren toen "man of the match" Soufian Charraoui de 2-0 liet aantekenen. De zege voor Hovocubo leek in de maak, maar in de slotfase toonde FC Eindhoven toch veerkracht. Dennis van den Eijnden zorgde voor de gelijkmaker en met nog 28 seconden op de klok wist Said Bouzambou gelijk te maken: 2-2.