HOORN - Vijftien spelers van zaalvoetbalvereniging Hovocubo hebben vrijdag 5 oktober een sportpenning uit handen van wethouder Kholoud al Mobayed ontvangen. De zaalvoetballers ontvangen de sportpenning omdat zij in het seizoen 2017/2018 kampioen van Nederland zijn geworden.

Er werden 11 bronzen sportpenningen uitgereikt en 4 zilveren sportpenningen. De vier heren die de zilveren sportpenning krijgen, hebben in 2014 al een bronzen sportpenning ontvangen. Zij maakten deel uit van het team van Hovocubo dat in 2014 ook al landskampioen werd. De 11 heren die een bronzen sportpenning ontvangen, zijn na 2014 bij Hovocubo komen spelen. Zij vieren dus hun eerste kampioenschap bij de Hoornse club.

Sportpenningen en oorkondes
De gemeente reikt aan (aangepast) sporters vanaf 18 jaar een sportpenning uit bij het behalen van een Nederlands, Europees, Wereld- of Olympisch of Paralympisch Kampioenschap. (Aangepast) sporters tot 18 jaar die dezelfde prestatie leveren, ontvangen een oorkonde.

Voorwaarden
De (aangepast) sporter moet in Hoorn wonen of teamlid zijn bij een Hoornse sportvereniging. De (aangepast) sporter maakt deel uit van de jeugdcategorie of seniorencategorie van een sportorganisatie, aangesloten bij het NOC*NSF. Lees meer over de voorwaarden op www.hoorn.nl/sportonderscheidingen.