HOORN - In de Eredivisie zaalvoetbal heeft Hovocubo zaterdagavond, met de nodige moeite weten te winnen van ZVV Volendam. HV/Veerhuys liep wel tegen het eerste puntenverlies op door een gelijkspel tegen Leekster Eagles.

Hovocubo scoorde maar liefst 28 keer in de eerste twee duels, maar in de thuiswedstrijd tegen het nog puntloze ZVV Volendam ging het allemaal een stuk moeilijker. De ploeg van Sander van Dijk kwam zelfs tweemaal op achterstand. Allereerst door een eigen doelpunt van Said Bouzambou die even later zijn fout goed maakte met de gelijkmaker.

Na de rust zorgde Michael Tol voor een hernieuwde Volendamse voorsprong, maar nu was het Soufian Charroui die met een fraai schot de gelijkmaker liet aantekenen, Charroui stond in de uiterste slotfase ook aan de basis van de winnende treffer toen hij Appie Attahiri bediende die de eindstand op 3-2 bepaalde.

Voor HV/Veerhuys waren de druiven vrijdagavond zuur, na twee eigen doelpunten in de tweede helft. De ploeg van Antoine Gooyers kwam tegen Leekster Eagles in de eerste helft op achterstand, maar herstelde zich na de rust. Hoessein Jabir en Jorg Ooievaar zorgden voor een voorsprong en ondanks een eigen goal van Jabir leek de zege naar de thuisploeg te gaan toen Bart Overtoom de 3-2 scoorde. Keeper Ons werd echter nogmaals ongelukkig gepasseerd door Aram Hakopov waardoor Veerhuys voor het eerst dit seizoen tegen puntenverlies op liep.